Plenka přes kočárek miminko před přehřátím neochrání

25.07.2021 | Děti a rodina

V horkých dnech je vedro všem, miminkům v kočárcích však ještě více. Ve snaze uchránit děťátko před nepříjemným horkem a slunečními paprsky má mnoho maminek tendenci zakrývat kočárek plenkami či různými závěsy. Bohužel je to to nejhorší, co můžete udělat.

Jakým způsobem chránit miminko před přehřátím?

Pořiďte světlý a prostorný kočárek

V dnešní době jsou čím dál více oblíbené tmavé kočárky menších rozměrů. Přestože jsou elegantní a skladné, čekáte-li miminko na léto, zvolte spíše světlejší odstín, který nepřitahuje slunce. Prostor v korbičce nebrání proudění vzduchu a tím pádem zabraňuje nadměrnému přehřívání prostoru uvnitř kočárku. Prostornější korbičku navíc oceníte i v zimě, kdy bude již miminko poměrně velké a vejde se do korbičky i s fusakem.

Neoblékejte ho příliš

Pokud nefouká vítr, neoblékejte miminko o nic více, než sebe. Pokud je skutečně horko, klidně ho nechte nahaté, jen s nepropustnou podložkou. Bude mu tak nejlépe. U novorozených dětí buďte opatrnější, ale ani u nich se nemusíte bát, že by ve třiceti stupních prochladly.

Nezakrývejte ho

Zakrývat kočárek plenkou nebo jiným kusem látky není ani trochu vhodné. V kočárcích může být v létě až šedesát stupňů! Když ještě znemožníte přístup čerstvému vzduchu, přehřátí hrozí o to dříve. Raději pořiďte sluneční clonu s UV filtrem, která kočárek zastíní, ale dovolí vzduchu cirkulovat.

Ven ráno nebo navečer

Vyvarujte se procházek s kočárkem v tom největším parnu. Nevycházejte s miminkem ven od samého poledne až do čtyř hodin, kdy má sluníčko největší sílu. Pokud nemáte na vybranou, snažte se alespoň držet s miminkem ve stínu.

Dostatek tekutin

Dbejte na dostatečný přísun tekutin, a to jak v podobě mateřského mléka, tak i kojenecké vody. Plně kojená miminka by si měla s mlékem od maminky vystačit, pokud je ale skutečně horko, nemusíte se bát dítěti nabídnout doušek kojenecké vody, i když ji dosud nepilo. Děti na umělé výživě se bez vody rozhodně neobejdou.

Zdroj: kidshealt.com, healthline.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat